Šta vam je potrebno za ljeto na Jahorini – top 5 stvari koje trebate ponijeti

Šta vam je potrebno za ljeto na Jahorini – top 5 stvari koje trebate ponijeti

Odlučili ste se za ljeto na planini? Idealan izbor i sigurno se nećete pokajati!

To će vam reći bilo ko je makar jednom proveo svoj ljetni odmor u predivnoj planinskoj prirodi, ali i oni koji se godinama vraćaju i more mijenjaju za planinu.

Zašto ne biste svakodnevno izležavanje na plaži zamijenili boravkom u prirodi i aktivnostima na planini? Učinićete mnogo za svoje zdravlje, vaša porodica i djeca će uživati a svi ćete se sa odmora vratiti puni uspomena i iskustava koje ćete dugo pamtiti.

Planina nudi toliko sadržaja da će Vaš svaki dan biti ispunjen i drugačiji, sa mnogo zdravih aktivnosti.

Djeca će uživati

Spojite ugodno sa korisnim – priuštite svojoj djeci aktivan odmor, gdje će nešto naučiti i u isto vrijeme boraviti na svježem vazduhu i otvorenom planinskom prostoru.

Jahorina je idealna za mnoge istraživačke aktivnosti – neka djeca uče o ljekovitom bilju koje na Jahorini ima u izobilju, prave svoj herbarijum, igraju se žmurke sa prijateljima i sakrivaju među drvećem, a uz njih, i Vi ćete učiti i uživati i dan završiti srećni i ispunjeni.

Jahorina je prvi izbor mnogih gostiju koji na planini pronalaze rješenja za svoje zdravstvene probleme – planina je idealno mjesto za liječenje anemije, gdje smo imali mnoge goste koji su kod nas upravo dolazili iz tih razloga – velika nadmorska visina podstiče razvijanje novih crvenih krvnih zrnaca, a boravak na svježem planinskom vazduhu povoljno djeluje na imuni sistem i ojačava ga.

Sportske aktivnosti

Ako volite sport i redovno trenirate, ali i ako se do sada niste oprobali u nečem rekreativnom, ovo je fantastična prilika.

Zamislite vožnju bicikla kroz planinske predjele, hiking na nekoj od brojnih staza Jahorine ili pak planinarenje i uživanje u nevjerovatnim pogledima. Odmor iz snova!

Boravak na planini je svakako nešto drugačiji od bilo kojeg drugog odmora, pa smo za Vas izdvojili neke od najvažnijih stvari potrebnih za Vaš bezbrižan odmor.

1.Oprema

Odmor na planini je obično aktivan – mnogo šetnje, hikinga, planinarenja, biciklizma i aktivnosti u prirodi učiniće Vaše ljeto ispunjenim.

Zato je vrlo bitno da ne zaboravite nešto od osnovne opreme za boravak na otvorenom – kačket/kapu, dovoljno prozračne odjeće i udobne patike. Štapovi za šetnju su takođe korisna stvar – olakšaće Vam kretanje i omogućiti bolju fleksibilnost.

Jednako je važno da ne zaboravite na hidrataciju! Nećemo ni naglašavati koliko je važno stalno ostati hidriran i ne zaboraviti piti vodu, naročito kada boravite na planini gdje mnogo aktivnosti i bogat aktivni odmor zahtijevaju dovoljan unos vode.

2. Krema za sunčanje

Izdvojili smo je kao posebnu stavku kako biste dobro obratili pažnju na ovo! Bitno je da ne zaboravite na zaštitu od Sunca ni zimi – sunčeve zrake na planini nekada znaju zavarati pa tako imate osjećaj da uopšte nije vruće, a na kraju dana shvatite da ste itekako izgorjeli. Čuvajte svoju kožu u bilo kojem periodu godine, a naročito ljeti, bilo gdje da boravite.

3. Fotoaparat

Zabilježite sve važne i predivne uspomene koje Vam se dese kod nas! Jahorina je pravo mjesto za fotografiju svakako, a s obzirom na našu bogatu ponudu, fotogeničan enterijer i sadržaj koji imamo, ne sumnjamo da ćete se vratiti puni uspomena ali i pune galerije prekrasnih slika!

4.Knjige

Pa zamislite taj odmor – probudi Vas blago jutarnje planinsko Sunce, popijete svoju prvu kafu, obučete udobnu odjeću i obuću i uputite se u šetnju Stazom zdravlja na Jahorini ukupne dužine 8 km.

U povratku se spustite bobom i iskusite ovu unikatnu atrakciju na Jahorini, i začinite dan sa dobrom knjigom dok čekate zalazak Sunca. Zar ovo nije idealan odmor?

5.Voljena osoba

Kako da odmor prođe bez nekoga koga volite? Odmor u paru je idealan za planinu – mnogo aktivnosti nakon koje se vraćate u udobni smještaj MPM Delux Apartmana i uživate u inspirišućem enterijeru, pažljivo kreiranom i dizajniranom. Više o boravku na planini sa voljenom osobom smo pisali na ovom linku.

Ako više volite odmor u društvu, na Jahorini Vam se nudi brojni sadržaj za druženja i zbližavanja sa prijateljima.

U MPM Delux apartmanima možete iznajmiti neki od naših unikatno opremljenih apartmana i svi zajedno boraviti u rustičnom i ručno rađenom enterijeru, ali se i opustiti u IC saunama sa muzikom i svjetlosnom terapijom kao i jacuzzi terapijskim kupkama.

Ljeto na Jahorini 2020. je spoj ugodnog, opuštajućeg i aktivnog odmora koji treba da priuštite sebi i svojim najdražim osobama. Šta Vas to sve čeka kada nas posjetite ovog ljeta pročitajte na ovom linku

Čekamo Vas da zajedno stvaramo uspomene!

Komentariši

Close Menu