Skijanje za vrijeme pandemije COVID 19 – koliko je sigurno?

Skijanje za vrijeme pandemije COVID 19 – koliko je sigurno?

2020. godina ni malo nije bila laka – drugačija, neobična i godina koju bi svi najradije izbrisali i zaboravili. Pandemija je uticala na sve nas, poremetila svakodnevni život i spriječila neke naše uobičajene kako svakodnevne tako i godišnje aktivnosti.

Jedna od njih je definitivno i odlazak na odmor – bilo ljetni i li zimski. Mnogi su odlučili ove godine zaobići ljetovanje ili more zamijeniti za planinu. Jahorina je ove godine imala sjajnu ljetnu sezonu, gdje je uprkos pandemiji prepoznata kao izvanredna domaća destinacija. Međutim, period koji nam dolazi je sezona zimovanja, te se mnogi pitaju koliko je sigurno ići na planinu i da li uopšte skijati ove godine.

Mi Vam u nastavku teksta otkrivamo da li je to pametna odluka ili ne.

Oprema kao zaštita

Zimovanje je samo po sebi aktivnost koja se odvija na svježem vazduhu i visokoj nadmorskoj visini – to su neke osobine koje mu u startu daju prednost u odnosu na ljetovanje, pretrpane plaže i gužvu. Pored ambijenta, vrlo je važna i oprema koja se koristi – zimska oprema baš ima ulogu da štiti, te je ovo još jedna prednost kao zaštita od spoljašnjih uticaja.

Šal, povez preko usta, kacige, naočare, rukavice – kompletna oprema će ove godine imati dvojaku ulogu – da Vas štiti od hladnoće i od mikroorganizama.

Velika nadmorska visina

OC Jahorina svake, a naročito ove sezone preduzima sve moguće mjere kako bi skijašima i posjetiocima osigurao što ugodniji i prijatniji boravak. Dezinfekcija i covid procedura su spremne i razrađene, tako da bez bojazni možete doći i uživati na uređenim stazama Jahorine. Kabine, unutrašnji prostori i liftovi će redovno biti dezinfikovani, svakom posjetiocu će se mjeriti temperatura, a svi će biti informisani o procedurama i načinu kako da se zaštite.

Velika nadmorska visina osigurava čistoću vazduha, svježe i ugodno okruženje gdje Vaš imunitet jača a organizam postaje otporniji. Opskrbljujete se vitaminom D, mnogo se krećete i niste u kontaktu sa drugima, što je velika prednost skijanja ili snowboardinga kao sportova.

Skijanje je jedan od najsigurnijih sportova i rekreacije kada je pandemija u pitanju!

Skijanje je zbog same prirode sporta izuzetno sigurno, jer boravak na otvorenom i svježem planinskom vazduhu itekako sprječava širenje zaraze i podstiče otpornost organizma. Mikroorganizmi uglavnom djeluju u zatvorenim prostorijama, gdje boravi mnogo ljudi, a skijanje je individualan sport, gdje fizički ne dolazite u kontakt sa drugim osobama.

Covid 19 garancija

Za kupovinu ski karata 2020/21 važi korona garancija. Ukoliko se zatvore granice ili obolite od korona virusa, neiskorištene ski karte mogu da se prebace za sezonu 2021/22 ili možete izabrati povrat novca, 80% od uplaćenog iznosa. (izvor OC Jahorina web sajt).

Pored ove pogodnosti koju je spremio Olimpijski centar, i MPM Delux Apartmani su svojim gostima pripremili posebnu ponudu u slučaju zatvaranja granica ili uvođenja obaveznog karantina u zemlji iz koje dolazite. Sve detalje pročitajte na ovom linku.

Sami uslovi u kojima se odvija – na otvorenom, čist i svjež planinski vazduh ne dozvoljavaju širenje infekcije, a i sama oprema koja ima zaštitnu ulogu mnogo doprinosi da se osjećate sigurno i ugodno dok boravite na Jahorini! ❄️

Otvaranje zimske sezone

Jahorina je među planinama u regionu koje prve puste skijalšta u rad, pa će tako biti i ove – otvaranje zimske sezone najavljeno je za 3.12. kada će ski karte biti na popustu od 50%. Otvaranje će biti u dva termina, 3.-6.12. i 10.-13.12., kad Vas očekuju paket ponude sa popustima i gratisima:

SKIJANJE:

  • Cijena trodnevne ski karte u gore navedenim datumima iznosi 60 KM odnosno 30,75EUR.

PROMO PONUDA 1 UKLJUČUJE:

  • 3 – dnevnu ski kartu
  • 3 časa ubrzanog UPS kursa sa opremom i
  • gratis pizza u Olimpijskom baru
  • Cijena – 220 KM, odnosno 112.50 EUR (Redovna cijena 407 KM)

PROMO PONUDA 2 UKLJUČUJE:

  • 3-dnevnu ski kartu
  • 3 časa redovnog kursa skijanja i
  • gratis pizza u Olimpijskom baru
  • Cijena – 175 KM, odnosno 89.50 EUR (Redovna cijena 287 KM)

Potrebno je da se svi skijaši pridržavaju propisanih mjera, nose zaštitne bandane a svi znaci i obavještenja će biti vidno istaknuta. Sve kabine goldola će biti više puta dezinfikovane u toku dana. Socijalna distanca i dezinfekcija ruku su obavezne, kako bismo osigurali i sebi i drugima bezbrižno i sigurno zimovanje.

Ne oklijevajte da ove godine idete na zimovanje – priuštite sebi dobar kraj ili početak godine, te ako ove godine niste putovali, biće ovo odlična prilika da se odmorite i zaboravite na svakodnevnicu i godinu koja je iza nas.

   

Komentariši