Skijanje širom svijeta – 5 neobičnih destinacija
www.memphistours.com

Skijanje širom svijeta – 5 neobičnih destinacija

Kada Vam neko spomene skijanje, vjerovatno prva stvar koja Vam padne na pamet jesu visoki planinski vrhovi, pogled sa žičare ili spust na nekoj od sjajnih staza Jahorine. Ipak, postoje i neke neobične destinacije svijeta gdje se skija – neke destinacije za koje nikada ne biste pomisliti da mogu imati skijališta zbog njihove tople klime i tropskih uslova.

Skijanje u Dubaiu? Havaji? Afganistan?

U nastavku tekst Vam donosimo neke od najneobičnijih skijaških destinacija.

Dubai

izvor: memphistours

Ko god da je bio u Dubaiu, zna koliko je vrijeme tamo sparno i nepodnošljivo vruće. Po danu je gotovo nemoguće boraviti vani jer temperature znaju ići i do 50 stepeni, a vlažnost vazduha je tako velika da čim izađete na ulicu Vaša odjeća postaje natopljena znojem.

Ipak, čega se ova bogata i moderna zemlja nije dosjetila?

U tržnim centrima u Dubaiu, koji znamo da važe za neke od najsadržajnijih na cijelom svijetu, možete pronaći čak i skijališta. Pored akvarijuma, zoo vrtova i luna parkova, u sklopu nekih od najpoznatijih šoping centara kao što je Mall of the Emirates, koji ima 400 m staze, nalaze se i vještačka skijališta za sve one koji se požele ovog sporta ili nikada nisu imali priliku da ga probaju.

Pored skijališta, u ponudi su i zimski tobogani, ski parkovi, klizališta i brojne druge aktivnosti.

Nevjerovatno, zar ne?

Havaji

izvor: deuterusa.com

Skijanje na Havajima?! Da, moguće je.

Iako prvo što nam padne na pamet kada spomenemo Havaje jeste sunce, plaža i kokteli, ovde je zimi moguće na Velikom ostrvu (Big Island) spuštati se niz padine Bijele planine (White Mountain) i to uglavnom u ranim jutarnjim satima dok su temperature još uvijek niske. S obzirom da je ovo primarno morska i ljetna destinacija, nema ski liftova, pa se do vrha penje četverodočkašima.

Čile

izvor: travel&co

U Čileu postoji skijaški resort Pucón na vulkanu Villarrica, koji je miran od 1971. godine. Od tada, vrlo je popularan među zaljubljenicima u skijanje.

Nudi 17 kvalitetnih staza za sve uzraste i spremnosti, a naročito je popularan među snowboarderima, koji kažu da su ove staze sjajne za njih.

Lesoto

izvor: theatlantic.com

Na 3000 metara nadmorske visine smjestio se AfriSki, skijaški resort u južnoj Africi. Ovdje sezona počinje u junu, kada poadne prvi snijeg, a mnogo skijaša iz Afrike ovdje dočekuje sezonu, na jedinoj stazi koja ovde postoji.

Afganistan

izvor: bamyanskiclub.com

Iako važi za opasnu zemlju i mnogo turista ga upravo zbog tog ni ne posjećuje, Afganistan za svoje stanovnike, ljubitelje skijanja, može ponuditi jedno mjesto u zemlji koje je prava lokacija za sve.

Regija Bamyan je prva pokrenula inicijativu za skijanje, pokrenuvši Afgan Ski Challenge, trku za skijaše i snowboardere, dužine 7 km.

I za Afganistan je karakteristično da nema ski liftova.

Egzotične ili domaće destinacije?

Koliko god bile interesantne i zanimljive, egzotične destinacije za skijanje su obično jako daleko i ne pružaju toliko jak doživljaj i ugođaj planine kao one koje su zaista zimske i idilične u ski sezoni.

Ovakve i slične egzotične destinacije treba birati kad se već u tom trenutku nađete u blizini tog mjesta, ali za pravo zimovanje, naša preporuka je da uvijek odaberete neku od planina sa provjerenim ski stazama koje su mnogima dugogodišnje omiljeno mjesto za zimu.

MPM Delux Apartmani – idealno mjesto za idiličan bijeg u planine!

Iako ove egzotične destinacije mogu zvučati zanimljivo, neka ova sezona ipak bude provjerena – sezona na Jahorini uveliko traje, a s obzirom na trenutnu sitaciju sa pandemijom, gdje može biti sigurnije nego u svojoj zemlji i regionu?

Olimpijski centar Jahorine je od ove godine našu planinsku ljepoticu obogatio mnogim dodatnim sadržajima, uveo novitete, a staze su kvalitetnije nego ikad! Mnogo snijega, staze koje se održavaju redovno i po ustaljenom rasporedu, briga o dezinfekciji i rastojanju u gondolama i redovima za ski pass, samo su neki od razloga zašto da se odlučite na boravak upravo ovdje.

Kada uz bogat sadržaj izaberete boravak u našim MPM Delux apartmanima, zimska idila je zagarantovana! Svojim gostima nudimo potpuno drugačiji ugođaj, jer su svi naši apartmani pažljivo dekorisani i uređeni predmetima ručne izrade, punim drvetom i prirodnim materijalima. Dva od četiri apartmana imaju IC saune sa muzikom i svjetlosnom terapijom, a svi su opremljeni kaminima.

Za naše goste spremili smo i posebnu COVID – free ponudu, ali i brojne popuste i pogodnosti. Odlučite li boraviti u našim apartmanima, imate 10% popusta na ski pass, popust na ski časove i iznajmljivanje opreme, kao i mogućnost za nordijsko skijanje sa popustom sa izvanrednim instruktorom nordijskog skijanja Stefanom Lopatićem, višestrukim prvakom i nagrađivanim sportistom BiH i RS u nordijskom skijanju i biatlonu.

Sve popuste koje smo Vam pripremili pogledajte na ovom linku.

Fantastične ponude planinarskih tura samo za naše goste

Tura iz planinarske ponude – Uspon na Trebević – lagana staza za sve uzraste

U saradnji sa planinarskim društvom „Javorina“, samo za naše goste, spremili smo sjajne ponude za planinarske izlete i ture.

U ponudi su staze različitih težina, za iskusne ali i za one koji nisu u dobroj kondiciji, tako da će svako pronaći nešto za sebe, a posebno se izdvajaju porodične ture koje ovo planinarsko društvo organizuje. Na ovom linku pogledajte šta nam je PD „Javorina“ spremilo.

Komentariši