Ozonoterapija – višestruke prednosti i zaštita od mikroorganizama

Ozonoterapija – višestruke prednosti i zaštita od mikroorganizama

Ozon je prirodan gas sa tri molekule kiseonika. Upravo ova osobina mu daje snažnu reaktivnost da djeluje na različite mikroorganizme, što je i naučno dokazano, pa je on prirodan dezinficijens. Zadnjih godina našao je veliku primjenu u dezinfekciji prostorija, vazduha, namještaja i automobila, gdje se iskoristila ova njegova osobina, a kako je potpuno siguran za zdravlje i nema nikakvih neželjenih posljedica, postaje sve popularniji način dezinfekcije okoline.

Njegove prednosti je prepoznao i Nikola Tesla. Još 1896. godine otkrio je sve benefite ovog gasa, te u kompaniji Tesla Ozon Company patentirao mnoge izume bazirane na ozonu, gdje je između ostalog ozonirao i maslinovo ulje koje je distribuisao ka stanovništvu.

Još jedna velika prednost jeste što ne zahtijeva nikakvu eliminaciju niti provjetravanje prostorija nakon upotrebe – kako je ozon nestabilan, kroz pola sata gubi jednu molekulu i u vazduhu ostaje čisti kiseonik. Koristi se i u dezinfekciji različitih vrsta tkanina, tepiha, podmetača, koje su pod dejstvom plijesni promijenile strukturu i miris. Ne ostavlja nikakav ukus niti ima miris.

Posebne mašine ili ozonatori se postavljaju u prostorije, gdje ispuštaju ozon,  i vazduh na taj način biva dezinfikovan a bakterije, virusi i gljivice eliminisani.

Koliko je siguran govori podatak da se koristi i za tretiranje hrane, kako bi se otklonile sve nečistoće koje se nakupljaju na kori voća, a našao je i primjenu u kozmetici i tretmanima podmlađivanja kože lica, uklanjanja akni i zacjeljivanja rana.

Jedan ovakav aparat/ozonator zraka smo i mi odlučili postaviti u naše delux apartmane, kako bismo osigurali što ugodniji i bezbjedniji boravak našim gostima u svakom momentu, a naročito u vremenu trenutne pandemije. Želimo da se svaki naš gost osjeća sigurno i ugodno dok boravi kod nas, te se trudimo konstantno uvoditi novitete i ići u korak sa savremenim rješenjima.

 

Vaši MPM Delux Apartmani

Komentariši