Kako da uštedite novac na skijanju – 5 korisnih savjeta

Kako da uštedite novac na skijanju – 5 korisnih savjeta

Zima nam stiže! Svi se raduju sniježnim radostima i aktivnostima na stazi, meutim svima nam je dobro poznato kako skijanje i snowboarding mogu biti skupi sportovi. Ipak, sve ima rješenje. Ako zaista mnogo volite boravak u zimskoj prirodi i svjež planinski vazduh, ne dozvolite da Vas finansije spriječe u tome – postoji mnogo načina kako možete da uštedite i uložite u svoje zadovoljstvo, a MPM Delux Apartmani Vam u ovom tekstu donose 5 najboljih.

1. Rezervišite unaprijed

Većina ski odmarališta i smještaja ima early booking opciju. Ovako možete mnogo uštediti, jer su popusti veliki pa ako ste već sigurno odlučili da ćete ove sezone na skijanje, trebali bi razmisliti o ovoj opciji. Osim što ćete dobiti smještaj po nižoj cijeni, osigurano Vam je da imate na raspolaganju sav smještaj koji se nudi, te možete bezbrižno izabrati onaj koji Vam se najviše sviđa, bez bojazni da ćete biti primorani bukirati samo onaj koji je ostao.

MPM Delux Apartmani su i ove sezone pripremili posebnu pogodnost – kako je aktuelna situacija sa pandemijom virusa COVID 19, željeli smo svojim gostima omogućiti bezbrižan i komforan boravak. Uveli smo mogućnost zamjene termina za sledeću godinu u terminu kojem Vama odgovara, a nudimo i potpuni povrat novca ukoliko zbog restrikcija države iz koje dolazite ne budete mogli doći na Jahorinu. Na ovom linku pročitajte više detalja.

Osim što smo se pobrinuli za bezbrižan boravak naših gostiju, vodili smo računa i o Vašoj sigurnosti – u našim apartamnima ćete od ove sezone imati ozonoterapiju, koja dokazano djeluje protiv bakterija, virusa i gljivica i blagodentno djeluje na zdravlje, a više o ovoj terapiji pročitajte na ovom linku.

2. Iznajmite ili kupite polovnu opremu

Ako idete prvi put na skijanje, sjajna opcija je da iznajmite opremu i na taj način prvo probate ovaj sport, pa ako Vam se ne svidi (što je malo vjerovatno) znate da niste trajno uložili u opremu. Na ovaj način ćete moći isprobati kakva oprema Vam paše, možete i nekoliko puta iznajmiti opremu drugog proizvođača, pa se za iduću sezonu spremiti u potpunosti i uložiti pametno kako biste bili osigurani za sve ostale zime koje nadolaze.

Kupovina second hand opreme je odlična ideja – naročito ako je uzimate od nekog poznanika ili prijatelja, za kojeg provjereno znate da je oprema očuvana i koji Vam može potvrditi njen kvalitet. Ukoliko se odlučite i za opciju kupovine od nekog drugog – ni tu nećete pogriješiti, jer je to stvarno odlična opcija za uštediti novac i koristiti tu opremu više sezona s obzirom da je ski oprema obično vrlo kvalitetna i sigurna za jedan tako dinamičan sport.

3. Odabir lako dostupnog skijališta

Mnogo i novca i vremena će Vam uštediti ako izaberete planinu koja je od aerodroma ili glavnih puteva malo udaljena. Jahorina je idealno mjesto baš za to – udaljena samo 30km što je čini idealnom za ski odmaralište. Blizina i ostalih znamenitosti, poput grada Sarajeva, odličan je izbor ako želite da u toku ili nakon boravka posjetite ovaj grad, a i mnoge druge atrakcije u okolini će Vas definitivno oduševiti.

4. Birajte paket usluge

Paket usluge obično imaju mnogo više pogodnosti i prostora za uštedu novca, što je naročito bitno za početnike koji nemaju svoju opremu. Primjera radi, OC Jahorina je, za otvaranje ovogodišnje sezone, pripremila fantastičan paket usluga koji možete iskoristiti i uštediti. Kako je otvaranje sezone na Jahorini predviđeno u dva termina, 3.-6.12. i 10.-13.12., ako se odlučite samo za skijanje, u ovom periodu cijena trodnevne ski karte za korištenje iznosi 60 KM odnosno 30,75EUR.

Pored ove ponude, čekaju Vas i dvije promo ponude/paketa:

Promo ponuda broj 1. uključuje 3-dnevnu ski kartu, 3 časa ubrzanog UPS kursa sa opremom  i gratis pizzu u Olimpijskom baru po cijeni od 220 KM, odnosno 112.50 EUR. Redovna cijena ovog paketa iznosi 407 KM.

Promo ponuda broj 2. uključuje 3-dnevnu ski kartu, 3 časa redovnog kursa skijanja i gratis pizzu u Olimpijskom baru po cijeni od 175 KM, odnosno 89.50 EUR. Redovna cijena ovog paketa iznosi 287 KM.

5. Dogovorite porodični odmor sa prijateljima

Ovo je način kako možete spojiti ugodno sa korisnim – dogovorite zimovanje sa Vašim prijateljima, te zajedno porodično iznajmite smještaj i na taj način uštedite. Naši apartmani su prilagođeni upravo tome – apartman Relaxing površine 90 m2 je prilagođen za 6 odraslih osoba, gdje možete svi zajedno uživati u luksuzu naših apartmana nakon aktivnog dana na stazi. Kamin salon je centralni dio našeg apartmana, gdje uz čašu vina ili čaj na udobnim, velikim foteljama možete bezbrižno zaboraviti na sve probleme i opustiti se.

Mnogo je načina da radite ono što volite – skijanje može biti zaista pristupačno. Kada jednom osjetite tu čar boravka na planini i svježeg planinskog vazduha, uvijek se može naći način da uživamo u onome što nam se dopada, jer je to ipak najbolji recept za lično zadovoljstvo i raspoloženje. Zar ne?

Komentariši