Golf – 5 razloga zašto treba da se posvetite ovom sportu

Golf – 5 razloga zašto treba da se posvetite ovom sportu

Mnogo je načina da ovog ljeta istražite Jahorinu. Možete uživati u predivnim krajolicima i šetnjama šumom, iskoristiti neki od sadržaja koje je spremio Olimpijski centar Jahorina, ali svakako jedan od najboljih i najzdravijih načina da se povežete s prirodom je svakako igranje golfa.

Golf je sport, ili kako golferi vole da kažu, stil života. Ono što je vrlo zanimljivo za ovu igru, je da je to jedini sport koji možete igrati ravnopravno sa svakim, bez obzira na njegovu dob ili iskustvo. Dakle, idealna igra za vrijeme sa porodicom, prijateljima i kolegama i pravi način da se povežete jedni s drugima i uživate u igri i prirodi.

Golf nema negativnih strana – mogućnosti za povredu nema, a u jednoj partiji golfa prošetate minimum 12 km, a da se ne umorite previše. Golf je pravo uživanje na zelenom igralištu, prava prilika za smijeh i druženje sa prijateljima, još ako na to dodate i svjež planinski vazduh, ova aktivnost je pun pogodak.

Upravo smo iz ovih razloga za naše goste spremili posebne golf pakete sa popustima, jer želimo da se na svom odmoru osjećate ugodno, opušteno i da uživate, zaboravljajući na sve probleme, a da boravak na Jahorini s nama dugo pamtite. U nastavku pročitajte kakav Vas to golf sadržaj očekuje ovog ljeta na olimpijskoj ljepotici, a ispod Vam donosimo 5 benefita ovog divnog sporta.

1. Vježbate i um i tijelo!

Golf je fizička ali i u isto vrijeme mentalna vježba. Zahtijeva mnogo razmišljanja, strategije i taktike, tako da je ovo idealan način za samodokazivanje i sjajna prilika da se uvjerite koliko zapravo možete i gdje su vaše granice.

2. Povezivanje sa dragim ljudima, porodicom, kolegama i prijateljima

Golf spaja fizičko i socijalno zadovoljstvo. Vjerovatno ste čuli kako Amerikanci svoje mnoge važne poslovne sastanke obavljaju baš na golf terenima, a razlog za to je što im je um najbistriji, čist vazduh i zelenilo utiče na bolju koncentraciju, pa su samim tim i odluke koje donosite produktivnije. Jednostavno rečeno, “trenirate” mozak i podstičete rad moždanih vijuga.

3. Sinergija zdravlja i uživanja

Golf povoljno djeluje i na zdravlje – sama činjenica da je golf-igralište jedna velika oaza prirode i prostrani rekreacioni centar, govori o tome da kada se nađete na ovakvom jednom mjestu, ne možete da nemate benefita kako po fizičko tako i mentalno zdravlje. Golf traži mnogo hodanja, i to laganog hodanja, tako da ćete puno šetati a to neće biti teški fizički napor. Uključuje mnogo rada mišića i zglobova, pa na jedan lagan način svoj tijelu poklanjate opuštanje i trening.

4. Produžava život

Golf je naročito dobar za starije osobe – istraživanja kažu da igranje golfa može produžiti život. Kako i ne bi, kad je ovo idealna opcija za sve starije ljude koji žele da budu aktivni i u fizičkoj kondiciji. Golf jača mišiće cijelog tijela, bez prevelikog napora, ali i poboljšava cirkulaciju i normalizuje krvni pritisak.

5. Zabava i edukacija za najmlađe

Ako Vi igrate golf već duže vrijeme, onda znate kakva to zabava može biti za vaše najmlađe. Kao što smo rekli, golf nema starosne granice, u njemu mogu uživati svi, a što je najvažnije u istoj igri možete igrati sa vašim mališanima, i na taj način se međusobno podržavati, učiti ih takmičenju i ali i mogućim usponima i padovima i prihvatanju gubitka. Golf spaja ugodno s korisnim – nema ništa bolje za dijete nego da vrijeme provodi u prirodi, bez tehnologije i zatvorenih prostora. Povoljan uticaj na zdravlje od malena je sjajan benefit ovog sporta, a najmlađi će posebno uživati u novim poznanstvima sa vršnjacima, putovanjima na turnire i takmičenja. Uključite svoje dijete u ovu aktivnost, biće Vam zahvalno.

Golf tereni koji su Vam na raspolaganju dok boravite na Jahorini su jedni od najpoželjnijih mjesta za igranje golfa u Bosni i Hercegovini. Nema ništa ljepše nego spojiti odmor i relaksaciju u prirodi sa porodicom, prijateljima ili kolegama i na taj način provesti jedan ispunjen aktivan odmor, ili team building provod koji ćete dugo prepričavati sa kolegama. Ovakvo iskustvo, spajanja ugodnog s korisnim, rijetko gdje možete naći, a svakako je i odlična prilika za sunčanje, uživanje u prekrasnim krajolicima ali i sticanje novih prijateljstva i poznanstava.

Za naše goste, koji vole boravak u prirodi, zelenilu i na svježem vazduhu, kao i za one koji žele da usavrše svoje golferske sposobnosti ili da se po prvi put oprobaju u ovom predivnom stilu života, u saradnji sa Sarajevskim golf klubom smo omogućili ekskluzivne popuste. Smješten u Sarajevu, na samo 25 km od naših apartmana, idealna je prilika da uživate u ovom sportu dok boravite na Jahorini.

 

Izrazito nam je zadovoljstvo da školu golfa vodi Dejan Šaran, vrhunski golf igrač i fantastičan instruktor, gdje smo sigurni da će svi naši gosti koji se odluče na učenje ovog sporta dobiti vrhunske lekcije i zavoljeti ovaj sport kao što smo i mi sami.

Programi golf edukacije kreirani su kako bi vas postepeno vodili kroz savladavanje tehnika i razumijevanje igre golfa, da biste usavršili svoje sposobnosti i otkrili neke nove vještine koje možda niste ni znali da imate. Pored škole za početnike, tu su i programi edukacije za napredne igrače, za one koji žele unaprijediti svoju igru, tehniku i spremnost.

Sve pogodnosti i sniženja koja smo pripremili za naše goste pogledajte na ovom linku.

Po završetku igranja golfa, vratite se u naše luksuzne apartmane i opustite uz čašu vina, relaksirajuću kupku ili se opustite u IC saunama naših apartmana uz muziku i svjetlosnu terapiju.

Za koji god od naših apartmana se odlučite, nećete pogriješiti, jer je svaki jedinstven, unikatan i luksuzan na svoj način. Svi naši apartmani su uređeni ručno, ništa nismo kupili u prodavnicama široke potrošnje, a svaki detalj je pažljivo biran. Za svakog gosta želimo da se osjeća kao kod kuće, da se opusti i maksimalno iskoristi vrijeme svog odmora koji će dugo pamtiti, uz kamin koji posjeduje svaki naš apartman.

 

Nismo željeli stvoriti klasične apartmane – prepoznati smo po drugačijem stilu našeg enterijera na koji smo ponosni, ali i po kojem smo široko prepoznati.

Razmislite o boravku u našim Deluxe 1 – Silver, Deluxe 2 – CreamyDelux 3 – Relaxing ili Delux 4 – Cozy apartmanima, i dopustite da Vas preplave njihove topline i domaćinski ugođaj. Osjetite sve blagodeti našeg smještaja,  koje smo uređivali s posebnom pažnjom, kako bismo Vam omogućili nezaboravan odmor.

Vidimo se na Jahorini!

Komentariši