5 kreativnih načina da sačuvate uspomene sa putovanja

5 kreativnih načina da sačuvate uspomene sa putovanja

Zabavne i jednostavne ideje upotpuniće Vaše putovanje ali i period poslije njega, kada ćete se sa radošću prisjećati svega onog što ste doživjeli i iskusili.

Mi vam danas donosimo 5 kreativnih i zabavnih ideja kako da uspomene sačuvate od zaborava, a u izradi vam mogu pomoći i vaša djeca koja će sigurno uživati u samom procesu.

1. Fotografije

Kako da ih ne stavimo na prvo mjesto? I ne, ovdje ne mislimo na fotografije u telefonu ili na računaru, već prave izrađene fotografije koje čuvaju uspomene.

Zamislite da sad, dok čitate ovaj tekst možda u udobnosti svog doma, možete iz ladice izvaditi foto album i prisjetiti se divnih trenutaka od prošlog ljeta na planini! Zar to ne bi bilo sjajno? Da upotpunite kreativnost, uz svaku sliku stavite opis, datum i nešto što će vas zauvijek asocirati na taj trenutak.

2. Kutija za uspomene

U vašu kutiju za uspomene možete staviti sve one sitnice koje vas podsjećaju na putovanje – ulaznice, kamenčiće, posudice i slično, a kutiju možete ukrasiti različitim fotografijama s putovanja, što će vas, čim je pogledate, vratiti u lijepa vremena odmora i provedenog perioda na nekoj lokaciji.

Dodajte i mapu sa lokacijom gdje ste boravili, a markerom možete upisati i koordinate kako biste upotpunili unikatnost vaše kutije. Ovako ste sebi osigurali da uvijek kada pogledate u pravcu kutije, neke lijepe uspomene vam prođu kroz misli!

3. Tegle / staklenke

Fantastičan način za čuvanje uspomena! Praktične, male, staju na svaku policu a providne su i na taj način su vam sve sitnice uvijek na oku. Staklenku uvijek možete ukrasiti – ne samo fotografijama, već i bojama za staklo koje dozvoljavaju da pustite mašti na volju, i to ne samo vi, već i vaša djeca za koju su ovo sjajna iskustva za razvijanje fine motorike, estetike i osjećaja za boje.

4. Mapa sa uspomenama

 

Možda i najkreativnija i najoriginalnija ideja! Uzmite veliku zidnu mapu ili ištampajte neku velikog formata, pa na svaku lokaciju na kojoj ste bili pribadačama ostavite neku sitnicu – da li je to ulaznica za koncert, razglednica, fotografija sa vrha Ogorjelica ili karta za vožnju šestosjedom – šta god da se odlučite staviti, vaša mapa  će izgledati unikatno i lijepo a vi ćete se uvijek rado prisjetiti svih mjesta koje ste posjetili i svojim prijateljima koji dođu u posjetu i oduševe se vašim ručnim radom moći sa uživanjem prepričavati sve doživljaje sa putovanja!

5. Foto štrik

Veoma zanimljiva i dekorativna stvar, a ne zahtijeva uopšte mnogo materijala niti vremena. Potreban vam je samo kanap ili deblji konac, koji ćete razvući između dva predmeta ili zida u vašoj sobi i na koji ćete zanimljivim štipaljkama okačiti vaše najdraže fotografije.

Savjet više – ova dekoracija najljepše izgleda ako je razvučete u uglu sobe – od jednog do drugog zida!

MPM Delux Apartmani su tako fotogenični! Ostavljamo vam nekoliko slika iz naših prekrasnih ručno rađenih soba, a sigurni smo da će fotografija iz našeg jacuzzija ili ona na trijemu našeg Cozy apartmana biti jedna od vaših omiljenih i da će vas vrlo rado podsjećati na ljeto i boravak na Jahorini!

jahorina, leto, ljeto na planini, jahorina ljeti

Komentariši

Close Menu