3 razloga zašto biste trebali putovati sa svojom djecom

3 razloga zašto biste trebali putovati sa svojom djecom

“Sa djecom putujemo još od kad je najstarija kćerka bila beba, i tad smo posjetili mnoge nevjerovatne destinacije. Obožavali smo putovati i prije nego su djeca došla, tako da nismo ni pomišljali da će naše navike stati sa dolaskom djeteta.” , rekla je naša gošća Marina koja na Jahorini boravi sa suprugom i dvije kćerke.

Putovanje sa djecom ima mnogo prednosti, a gotovo ni jednu manu. Trebalo bi putovati sa djecom kad god je to moguće, jer tako ne obogaćujete samo sebe, već i njih, učeći ih od malih nogu da vide nove predjele i rade nove stvari, iskuse nove doživljaje, mjesta, kulture i ljude.

1. Sjajno vrijeme za porodicu i sjećanja

Putovanje je fantastična prilika da vrijeme provedete u krugu porodice, zajedno istražujući i učeći nove stvari. Naročito ako za vaš odmor izaberete planinu – toliko je mnogo aktivnosti koje mogu da se rade na svježem planinskom vazduhu i na ugodnim temperaturama.

Povedite djecu u branje ljekovitog bilja, neka uče o giljavama, hrane životinje i uživaju u brojnim aktivnostima. Ovo je najbolje vrijeme da se opustite, zaboravite na svakodnevne stresne obaveze i u potpunosti posvetite svojoj porodici.

Naša gošća Marina sa početka priče nam je pričala kako je najljepše od svega sjećanja koja će vam ostati – zamislite za nekoliko godina ili decenija kad kažete svom djetetu “Sjećaš li se one godine kad smo bili na Jahorini, upravo tamo si naučio da skijaš, a istu tu godinu smo proveli prekrasno ljeto na planini!” Uspomene su sve!

2. Djeca uče, napreduju i razvijaju se

Putovanje djeci pomaže da uživo vide sve ono o čemu čitaju, gledaju na televiziji ili internetu. Pomaže im u komunikaciji, građenju ličnosti i učenju kao i konstantnom nadograđivanju sebe. Djeca primijete sve i sve im je zanimljivo – gledaju, uče, promatraju i upijaju sve što je oko njih, zato se potrudite da im date nezaboravno iskustvo.

3. Odmor od tehnologije

Na putovanju treba da ograničite ili čak i potpuno ukinete pristup interentu i da se u potpunosti posvetite odmoru. Naročito ako je odmor zanimljiv i aktivan – tada vam toliko tehnologije neće ni trebati. Zar nije ljepše gledati dijete kako se penje i uživa na planini, bere biljke i uči o njima, nego da po cijeli dan leži na plaži, na vrelom suncu i gleda u ekran telefona. Spojite ugodno s korisnim! Ovakvo ograničavanje interneta mentalno stimuliše djecu i ne dozvoljava im da stagniraju. Biće Vam zahvalni!

Zdrav boravak u MPM Delux Apartmanima

Bilo da putujete sa vrlo malom djecom ili ste se na Jahorinu došli odmoriti u društvu Vaše djece koja su već starija – izbor naših apartmana je sjajan.

Potpuno opremljeni, a prije svega luksuzno i u isto vrijeme zdravo namješteni! Kad kažemo zdravo, mislimo upravo na materijale kojima smo uređivali naš prostor – puno drvo, ručno rađeni detalji i ručno tkana vuna – natural okruženje koje blagodetno djeluje na zdravlje Vas i djece.

Prepustite se svim čarima Jahorine – uživajte u sadržaju i na kraju dana se opustite kod nas, u drugačijim i unikatnim apartmanima olimpijske ljepotice!

Pročitajte i kakvo sve ljekovito bilje možete naći na Jahorini. 

Komentariši

Close Menu